yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ЗАГУБА В САМОКОВ
9 февруари 2022


Рилски спортист записа и победа номер 15 в първенството на НБЛ, след като постигна четвърта победа от четвъртото си поредно домакинство за този месец. Самоковци не допуснаха отпускане и не сгрешиха и срещу Ямбол, като спечелиха категорично със 104:68.

След размяна на водачеството в началото домакините успяха да дръпнат с 6 точки след 10 минути игра. Ударна втора част и резултат от 31-9 в нея на практика предрешиха изхода от двубоя, тъй като преднината на Рилски преди втората половина от мача вече бе цели 28 точки. За нея основна вина имаха Мирослав Васов, Барет Бенсън и Ей Джей Хес, които изиграха много добри втори десет минути и бележеха почти от всяка ситуация.

Добрите изяви на самоковските баскетболисти продължиха и в третата четвърт. В нея момчетата от Ямбол не демонстрираха почти никаква съпротива при атаките на играчите на Людмил Хаджисотиров и това доведе до 37 точки разлика в полза на Рилски в края на четвъртината, а след това интригата напълно липсваше.

Най-резултатни в срещата за нашите бяха Алекс Симеонов със 17 точки, Барет Бенсън с 16, Мирослав Васов с 12, а с 11 и 10 останаха съответно Ей Джей Хес и Трей Портър.

За Ямбол Александър Матушев завърши с 29, Джеремая Пейдж с 11, а с 10 остана Тадж Ридли. В игра за Ямбол не влезе MVP на 17 кръг в НБЛ Кръстан Кръстанов.

Самоковци ще влязат в серия от три гостувания, като ървото от тях е в понеделник, 14 февруари, когато момчетата на Людмил Хаджисотиров ще пътуват до Бургас за мач с втория - Черноморец. Четири дни по-късно, в петък, следва гостуване на Балкан Ботевград, а след товаи визита в Плевен на местния Спартак, като мачът е на 2 март.

На 17 февруари Ямбол ще играе с Левски.

Мирослав Васов, Рилски спортист:

„Отборът на Ямбол е доста добър отбор, което ни накара да излезем максимално мотивирани за срещата с тях. Това ни помогна, защото още в първото полувреме успяхме да ги пречупим и да си направим мача лесен“.

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист:

„Подходихме сериозно към отбора на Ямбол, който само преди седмица победи тимът на Плевен. Играят много грамотно, имат добър треньор, но имат и здравословни проблеми. Днес например не можаха да разчитат на Кръстан Кръстанов, който е важен играч за тях. Поради тази причина играха с по-нисък състав и ние трябваше да се адаптираме към това. Влязохме в мача сериозно и агресивно, което след първата част оказа влияние и стана една разлика. Това ни даде спокойствие и възможност да използваме всички момчета в мача, като те се включиха доста добре“.

Дарин Иванов, Ямбол:

„Искам да поздравя отбора на Самоков за хубавата победа. Не можахме да сме конкурентни в срещата на силния отбор на Самоков поради това, че сме без висок играч, което е много трудно. Мисля, че въпреки всичко на моменти не изглеждахме толкова зле и се надявам за следващата среща да се подготвим по най-добрия начин. Надявам се и Кръстан да се върне, защото с него в състава обликът ни е съвсем друг“.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Поздравления за отбора на Самоков и им честитя поредната победа. За съжаление, без Кръстан нямаше как да се противопоставим на един от отборите, които доминират като цяло в първенството под коша. Взеха си борбата и вкараха много лесни кошове. Просто играеха спокойно и освободено. Натрупаха голяма разлика още във втората четвърт, въпреки че ние започнахме доста добре мача, но класният отбор си пролича. Още един път поздравления за тях, но поздравявам и моите момчета, защото дори и в този си вид изиграхме две прилични части - първата и последната, което не е малко на този етап и в това състояние. Имаме важни мачове, в които сме се фокусирали и ги чакаме с нетърпение да дойдат, за да ги изиграем“.

Untitled Document