yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
СЕМИНАР В БЕЛГРАД
26 юни 2023

Четирима треньори от детско - юношеската школа на БК „Тунджа“ Румен Шопов, Андреан Илчев, Милен Костов и Петър Петров се завърнаха от семинар в Белград. Самият семинар е бил на много високо ниво. Тази година специален гост е бил Желко Обрадович, единствения треньор с 9 титли от Евролигата . Той е бил лектор на семинара, само ден след като спечели Адриатическата лига с Партизан.
Треньорите ни черпиха знания също от Винсен Коле - старши треньор на мъжкия национален отбор на Франция . Неговите лекции били на тема „ Организация в защита , както и pick & roll и продължение с разчитане на защитата “.
Друг много високо реномиран гост на семинара е канадеца Гордън Хърбърт , старши треньор на Германския национален отбор . Неговите лекции са били на тема „ Идеи в нападение преди да бъдат поставени в отборни взаимодействия , както и работа с високи играчи на нисък пост “.
Четвъртият лектор е бил американеца Дуейн Кейси . Доскорошен треньор на Детройт Пистънс и ред други отбори зад океана като: Торонто , Далас , Минесота , Сиатъл и др . обявен за най - добър треньор за 2018 в НБА . Неговите лекции са били на тема „ Философия на нападението в наши дни и pick & roll защита “.
Думи на Желко Обрадович относно състояли се семинар: Задължително е възможно повече треньори да присъстваме на този семинар . Семинара е на много високо професионално ниво с едни от най - добрите треньори от цял свят . Душан Ивкович работи много през годините , този семинар да стане традиция за школуване на млади треньори от цяла Европа.

Треньорите ни получиха и сертификати за участието си в семинара.

Треньорите на Ямбол Румен Шопов, Андреан Илчев, Милен Костов и Петър Петров са били посрещнати гостоприемно и поканени на вечеря от Директора на Академията на Партизан Зоран Стеванович, който е легенда на белградския клуб. Стеванович е шампион на Евролигата с Партизан през 1991 година и бивш играч на Ямболгаз през сезон 2002-03. На срещата е присъствал и Зоран Кречкович – старши треньор на Ямболгаз сезон 2002-03, извел ямболския отбор до бронзовите медали.
На тази среща е било договорено треньори от ямболската школа да посещават тренировъчни занимание , на който си поискат отбор на Партизан и да черпят опит от един от най - реномираните клубове в Европа.

Разходите по присъствието на нашите треньори на този изключително професионално организиран семинар в Белград се поеха напълно от БК „Тунджа“ Ямбол.

 


Untitled Document