yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ТОНИ ДЕЧЕВ УДЪЛЖИ ДОГОВОРА СИ С ЯМБОЛ
2 август 2021

Тони Дечев ще продължи да е старши треньор на Ямбол. Ръководството на БК „Тунджа“ Ямбол предложи нов договор на баскетболния специалист. Той е за 1 + 1 сезони.
Ямбол под ръководството на Дечев завърши на седмо място редовния сезон 2020-21. Отборът ни постигна 9 победи. Това са най-много спечелените мачове от ямболския отбор от редовен сезон 2013-14. Ямбол се класира и за полуфиналите в турнира за Купата на България побеждавайки в първия кръг Берое.
Тони Дечев класира отбора ни за плейофите за да удължи на 26 серията ни от участия в следсезонните мачове. Там бяхме отстранени от бъдещият шампион на България Левски Лукойл след две загуби в серията. Вторият мач в Ямбол бе изключително зрелищен загубен от нас със 101-102.
Ако изкара пълен сезон 2021-22 Дечев ще има два сезона и половина като старши треньор на Ямбол. От 36 сезона (след треньор Христо Костов, три сезона 1981-84) освен Иван Чолаков (25 сезона) никой друг треньор не се е задържал повече от два поредни сезона на този пост. треньори

 

Untitled Document