yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document
СЕЛЕКЦИЯ В ДЕТСКО-ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА
15 декември 2020

Уважаеми родители ,

Управителния съвет на баскетболен клуб ,,Тунджа” гр. Ямбол на свое заседание реши:

 

Започва селекция и записване за група от 18 деца - 3 клас желаещи да практикуват баскетбол. По изключение в групата могат да се включат и деца от първи и втори клас.

Освен на тренировките ще се държи изключително и на успеха в училище. Целта е да помогнем, при възпитанието на децата за да растат весели, здрави и силни .

Записванията стават на телефон 0886788628 Здравко Янчев - треньор и ръководител на детската школа в баскетболен клуб ,,Тунджа,,. Осъществява се среща с родителя, детето и Здравко Янчев в зала ,,Диана,,.

За да не се дават напразни надежди Вие ще бъдете точно информиран за това, има ли качествата да практикува този спорт и ако не то къде да бъде насочено Вашето дете.

В случай, че дете то Ви бъде одобрено и се осигурят часове за тренировки ще бъдете уведомени.

Този отбор ще бъде трениран от бившия състезател и треньор Андреан Илчев с помощник Здравко Янчев .

 

Въпроси към Здравко Янчев във връзка със създаването на отбор от деца в 3 клас.

•  Г-н Янчев, Вие отново се заемате да направите поредния подбор на деца с изявени качества, които с играта си да радват нашите съграждани и техните родители. Какво ви мотивира да тренирате деца вече толкова години?

•  Голямо е удовлетворението от едно палаво дете да съградиш здрав, силен и с характер човек и състезател.

•  Защо повечето треньори не искат да работят с подрастващи?

•  Много по- лесно е да се работи с отбор от деца, които са тренирали 4-5 години, усвоили са основните сръчности, свикнали са с тренировъчните натоварвания. Много по-трудно е да ги събереш, да започнат от самото начало, да ги мотивираш да се трудят и да идват с желание на тренировките.

•  Какво трябва да знаят родителите?

- Родителите, които записват децата си трябва да познават треньора, да наблюдават отношението му към децата и главно да държат на дисциплината и уважението му към трениращите. Родителите е необходимо да знаят, че детето им малко или много възприема от характера на треньора. Ако треньорът е спокоен и внимателен, детето ще расте весело и щастливо. Както треньора се държи с тях, така и те ще се държат със своите родители и познати. Треньорът малко или много моделира Вашето дете. Може да го направи истински мислещ човек или такъв, който не разсъждава, а сляпо вярва дори и когато го насочваш в неправилна посока. Повярвайте на опита ми има и такива треньори.

- Защо толкова държите на образованието?

- Спортът е до време. Не се знае какво ще се случи: контузия, невъзможност да играе в мъжкия отбор, липса на мотивация. Това ще доведе човекът до кръстопът и ако няма добро образование хоризонтът пред него е силно стеснен. А докато е спортувал, ако е отделял и време за учение той по- лесно ще се адаптира към новата среда.

- Как се работи с малки деца?

- Удоволствието е огромно. Децата са като едни малки остри камъчета, които всекидневно се блъскат едно в друго и минава много време докато се изгладят и подредят. С децата не можеш да скучаеш винаги трябва да си готов за малка или голяма магария от тяхна страна.

- Преди сред основните критерии за избор на баскетболисти беше ръстът, променено ли е това ?

- Сега критериите ми са следните. Височина, бързина, палавост и дали родителя заслужава да се грижиш и възпитаваш детето му.

- А ако родителя не харесва начина Ви на тоя избор.

- Има много други треньори така, че всеки сам избира бъдещето на детето си.

- Вие заедно с Андреан ли ще подготвите новия отбор.

- Грешка - Андреан ще го подготвя, а аз ще му помагам. Смятам, че Андреан се вмества точно в моето виждане за добрия човек и треньор, който може и трябва да се грижи и възпитава децата. Затова ще се постарая да му бъда в помощ, за да може и той като другите, на които съм помогнал да се радва на успехите си.

- Много треньори казват: Аз направих толкова много за баскетбола. Tака ли е?

- Мисля, че всеки, който е постигнал нещо е получавал удовлетворение.

- Доволен ли сте от работата с децата.

- Дано по дълго време мога да се занимавам с това, което ми доставя удоволствие.

 

 

Untitled Document