yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЯМБОЛСКИТЕ КАДЕТСКИ НАЦИОНАЛИ
22 август 2016

Завърши Европейското първенство за кадети Дивизия „Б“, което се проведе в София. Българския национален отбор зае 17-то място. Както по-рано ви информирахме в състава на България бяха включени двама млади баскетболисти на Ямбол – Александър Матушев и Николай Михайлов. Те се превърнаха във важни играчи за него вземайки участие във всичките осем мача и двамата със средно 24.9 мин. в игра.
Николай Михайлов завърши първенството като шести борец под кошовете с 10.5 борби на мач – най-много за България. Припомня ме ви, че друг млад баскетболист на Ямбол Андрей Иванов също бе шести в ранглистата по хванати отскочили от ринга топки, но на Европейското за младежи. Николай добави към актива си 9.4 точки и впечатляващи за играч на неговия пост 2.8 асистенции. Бе стартиращ играч във всичките мачове на българския отбор.
Александър Матушев се превърна в трети реализатор за България с 13.4 точки на мач. Не бе в стартовата петица само в един мач.
Двамата ни представители завършиха първенството с двуцифрена ефективност, което се отдаде само на още двама български национали.
През изминалия сезон Александър Матушев и Николай Михайлов бяха включени в състава на мъжкия отбор на Ямбол за втората част от първенството в НБЛ. Николай направи дебют при мъжете с два мача в плейофите срещу Лукойл Академик. И през новия сезон се предвижда двамата ще бъдат част от мъжкия отбор, като постепенно ще бъдат интегрирани в него за да може в бъдеще да се превърнат във водещи играчи за Ямбол.

 


Untitled Document
 
Untitled Document