yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ПЛАМЕН АЛЕКСИЕВ - НОВИЯТ ИГРАЧ НА ЯМБОЛ.
2 юли 2012

На специално насрочена пресконференция, днес 2 юли ръководството на БК „Тунджа” – Ямбол обяви баскетболистът, който през сезон 2012-13 ще облече екипа на ямболския отбор. Това е плеймейкърът Пламен Алексиев.
През изминалият сезон Алексиев игра за отбора на Черно море. За родният си клуб той записа общо 37 мача през сезона за първенството и купата на България. За средно 25.5 минути на мач баскетболиста бележеше по 7.8 точки, взимаше по 1.9 борби и подаваше по 4.2 завършващи подавания (5-то постижение в Лигата). Постигна рейтинг от +8.6. При евентуалното оставане в Ямбол на Юли Радионов, ямболският отбор ще разполага с двама играчи на толкова важния и дефицитен пост на плеймейкъра. При всички положения конкуренцията между тях ще повиши класата и на целия отбор. Новопривлеченият баскетболист започва своята професионална кариера в тима на Черно море през сезон 2002-03. От тогава той носи екипа на родния си клуб, като само през сезон 2010-11 бе в редиците на бургаския Черноморец, след което отново се завърна във Варна. Пламен е роден във Варна на 20 юли 1984 г. Висок е 180 см. и тежи 75 кг.
Основната цел пред ръководството на Ямбол е да запази петимата си стартиращи играчи от толкова успешния ни изминал сезон, както и игралият силно преди да се контузи Стоян Петков. От шестимата обаче само Станислав Говедаров и Стоян Петков са сигурни за своето оставане в отбора. Най-добрият ни реализатор през сезона Мартин Дурчев в своя новооткрит интернет портал пък заяви, че ако не получи удовлетворяващо го предложение от чужбина ще остане в Ямбол. Всички ние пък се надяваме друг от нашите играчи, донесли ни толкова радост Юли Радионов също да приеме предложението да преподпише нов договор с клуба. За чужденците Джон Офоегбу и Антъни Гуджино информация дали ще останат в Ямбол може да се има в края на юли, като Гуджино е изразил силното си желание отново да играе със златистата фанелка на ямболския тим.






yambolbasketball.com
Untitled Document