yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

СЪПРИЧАСТНОСТ И ПОЗИТИВИЗЪМ ЗА
ЯМБОЛСКИЯТ БАСКЕТБОЛ
13 октомври 2011

Вчера в луксозната обстановка на ресторант „Боровец” президентът на БК „Тунджа” Валентин Ревански даде изискан коктейл по повод започването на новия сезон 2011-12. Той бе с благотворителна цел, като всички събрани средства ще бъдат изразходвани за баскетболните отбори на Ямбол.
Това благотворително събитие вече стана традиционно и предхожда откриването на сезона. Поканеният бизнес елит на града ни и този път се отзова и даде своя голям принос за развитието и успехите на най-популярния спорт на Ямбол. На коктейла присъстваха също и кметът на града ни и кандидат за втори мандат Георги Славов и неговите конкуренти за кметския пост Кирил Тодоров, Христо Дянков и Стоян Проданов, които показаха съпричастност за съдбата на ямболския баскетбол. Кметът на Ямбол в своето слова сподели, че след като отборът ни спечели бронзовите медали не е важно да се акцентира, кой най-много е помогнал, а това че баскетбола носи радост за хората в града и е важно да бъде подкрепян и за в бъдеще. Всеки от четиримата присъстващи кандидат кметове на Ямбол дариха по 500 лв. за каузата ямболски баскетбол.
Събраните на третия благотворителния коктейл средства са повече от колкото на предходните два. Това означава, че популярната баскетболна игра има много поддръжници и привърженици сред бизнеса.
Голям интерес предизвика търгът на оригиналната спортна екипировка, с която нашите момчета ще играят мачовете си през новия сезон. Бизнесменът г-н Айрянов закупи състезателния потник с No 7 на Юли Радионов за 1500 лв. и този на капитанът ни Станислав Говедаров за 1000 лв. при начална цена от 100 лв. Потникът на Мартин Дурчев бе спечелен за 1100 лв. Бизнес дама даде 1000 лв. за екипа на Иван Марчев, а членът на УС на БК „Тунджа” Михаил Шевкенов още 750 лв. за потника на Джон Офоегбу. Новата рекламна хавлия на клуба представена от атрактивна девойка отиде при притежателят си за 500 лв. Представителите на ЗК „УНИКА”, които подпомагат активно детско-юношеските баскетболни отбори на Ямбол дадоха 3000 лв. за баскетболна топка с автографи на играчите ни.
Цялото мероприятие преминало в позитивизъм и усмивки ни увери, че баскетболът на Ямбол не е просто спорт, а един социален феномен за жителите на града ни.
На края всички си пожелахме нов подобен като последния успешен сезон, без контузии за играчите ни и нови моменти за радост и гордост с баскетболните ни отбори.
Дано имаме по-често поводи да си казваме: „Колко хубаво е да си от Ямбол”!

yambolbasketball.com