yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

МАРТИН ДУРЧЕВ ОТНОВО С ЕКИПА НА ЯМБОЛ!
7 октомври 2010

Мартин Дурчев ще играе отново за Ямбол. Той стигна до договорка с ръководството на отбора и отново ще облече златисто-жълтата фанелка на ямболския отбор, този път с № 34. Мартин игра за Ямбол два сезона. През тях има общо 66 мача от тях 26 като стартиращ играч. Средно на мач е изиграл 21.6 минути, за които е реализирал по 8.5 точки. Неговата сила е стрелбата за три точки и е интересно, че за Ямбол е отбелязвал повече от „тройката” – 107 от колкото за две точки – 89.
През изминалия сезон Мартин Дурчев бе в състава на Черноморец – Бургас. Силните му изяви го направиха втори по резултатност в първенството на НБЛ, като средно на мач бележеше по 18.4 точки. Той бе обявен и за най-прогресиращият играч в българския шампионат.
Новият играч на Ямбол имаше възможност да заиграе този сезон в силното литовско първенство, но в крайна сметка не се достигна до контракт с отбора на Шяуляй.
След прибирането си от Литва Мартин се присъедини към Ямбол, където се събра с треньорът, който има най-голям дял за неговото развитие като баскетболист. Този сезон той ще играе в тима на своя откривател Ивайло Стоименов. Мартин сам изяви това желание, въпреки, че имаше възможност преди това да изкара пробен период в друг много силен европейски отбор.
Дурчев вече изигра един предсезонен мач с Ямбол срещу шампиона на Македония Фени Индъстри. В него той игра пълни 40 минути и успя да отбележи 26 точки, да овладее 6 борби и подаде 6 завършващи подавания към своите съотборници. Ще бъде в състава на тима ни и на започващият днес традиционен баскетболен турнир „П.Майсторов”
Пожелаваме един много силен сезон за Мартин с екипа Ямбол, в който напълно да разкрие големият си талант и потенциал.

yambolbasketball.com