yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

СЛЕД ТУРНИРЪТ
21 септември 2010

Приключи международният турнир по баскетбол в македонският град Кавадарци. В него както се знае участие взе и отборът на Ямбол. От предсезонният период 2002-03 ямболският тим не бе участвал в подобно съревнование извън пределите на нашата страна. Резултатите от трите изиграни мача са ясни за баскетболните ни привърженици. Ямбол загуби и трите си двубоя срещу силни противници. Фени Индустри от Кавадарци е актуалният шампион на Македония, а скопският Торус е бронзов медалист от последно провелото се първенство на югозападната ни съседка. Първенството на Македония започва с две седмици преди нашето и ясно се видя, че двата им отбора се намират в по-напреднал стадий на подготовка от българските. Четвъртият участник, четвъртият в българското първенство отбор от Самоков започна подготовката си на 16 август, реално три седмици преди това да направи Ямбол. Това са фактите, които явно показват, че периодът на подготовката, в който се намира нашия отбор не му позволяваше да бъде равностоен на опонентите си, но от друга страна тези двубои бяха изключително важни да се ориентира спортно-техническото ни ръководство в кои компоненти изоставаме и евентуално какви нови играчи да се търсят.
В трите срещи от турнира участие поради контузия не взе Павел Маринов, на който отборът ни много разчита и той всъщност е нашето стартиращо леко крило.
Ямболската група пътуваща за състезанието пристигна в Кавадарци по обяд в деня на мача и от 19.30 македонско време излезе срещу Р.спортист, от който имаме неприятни спомени от четвъртфиналната серия от плейофите през изминалия сезон. Мачът бе равностоен до 25-та минута. Тогава плеймейкърът ни Юли Радионов направи вторият си неспортменски фаул и трябваше да прекрати участието си в мача. И двете негови нарушения не бяха за груба игра, но идентични едно на друго. След като бе притиснат от защитника си при изнасянето на топката, тя бе отнета от него със съмнение за нарушение. След липса на сигнал от реферите Радионов и в двата случая фаулира откъсващият се към коша съперник. След неговото излизане играта ни се разби и при резултат 33-32 за следващите 15 минути без основният ни играч успяхме да отбележим само 14 точки срещу цели 41 за самоковци.
Във вторият мач Ямбол игра добре срещу македонският шампион Фени Индустри, който според техния президент разполага с бюджет от 550 000 евро. И в този мач имахме проблем с нашия плеймейкър. Юли Радионов прояви мъжество и въпреки силните болки в оперираното му през лятото място излезе и започна мач. За съжаление успя да издържи само 23 минути и треньорът ни бе принуден да го замени, а той можеше да бъде много полезен в моментите, в който успяхме да намалим разликата в резултата в полза на домакините до 8 точки. Неразположението на Радионов накара спортно-техническият ни щаб на не рискува с него и той въобще не взе участие в последния ни мач срещу бронзовият медалист на Македония Торус – Скопие.
Без двама от основните си играчи Ямбол бе напълно равностоен на опонента си, но силната стрелба от „тройката” на македонците, ни държеше винаги на малко разстояние от тях.
Въпреки трите загуби Ямбол направи една много важна подготовка за новия сезон и именно срещу тези силни съперници и правилно направени изводи от сблъсъците с тях може да подобрим играта си, която в интерес на истината върви възходящо в сравнение с първите ни мачове с Лукойл Академик.
Следващият предсезонен мач на Ямбол ще бъде на 29 септември, когато в нашия град визитата ще ни върни Фени Индустри.

yambolbasketball.com