yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

БИФИНГ НА ИВАН ЧОЛАКОВ
21 януари 2010

БОРИСЛАВ НЕНОВ

"Злощастен фал на Левен Белберов в последната минута на мача ни с "Евроинс Черно море" във Варна промени нещата в полза на противника, но нарушението в никакъв случай не беше неспортстменско, както го присъдиха съдиите. Реферите определено свириха в полза на "Евроинс Черно море", това заяви на брифинг старши треньорът на баскетболния "Ямбол" Иван Чолаков." Много съжалявам за тази загуба, тъй като състезателите ни вложиха много старание и играха много добре", каза още за загубата от "моряците" наставникът на нашия тим." Предстоящият в събота двубой с "Левски" в зала "Диана" ще е много труден, "сините" са изключително силен съперник, но ние имаме своите шансове, ще ни трябва и малко късмет, за да постигнем успех в срещата. Според мен действията на периферните баскетболисти ще решат изхода от този сблъсък. Плеймейкърът на "Левски" Боби Фрейзър е от голяма класа, именно с неговото идване "сините" промениха облика си. Нашите периферни играчи Юлиан Радионов и Станислав Говедаров са пъргави и атлетични, така че се надявам да неутрализират Фрейзър, каза още на брифинга старши треньорът на "Ямбол". Той коментира и преминаването на амриканския гард Джими Хънт в редиците на "Балкан". "Не е етично мениджърът на Джими Йоргос Папатапиу да го праща в отбор от нашия шампионат, нормалната практика е при такива ситуация да се търси клуб за баскетболиста извън България, заяви Иван Чолаков, като допълни, че тъмнокожият гард е играл за нашия клуб без заплащане, за него са правени разходи колкото за джобни пари. Нямахме финансова възможност да задържим Хънт, трябва да се съобразяваме с параметрите на клубния бюджет, заяви още старши треньорът на "жълто - сините".
Привлякохме на дефицитния за нас пост централен нападател добре познатият на нашата публика сърбин Нинослав Тмушич. Той е на 37 години, но и в първенството на Македония в началото на сезона, а след това и в шампионата на Босна и Херцеговина има много силни показатели, така че не би трябвало да сме притеснени за формата, в която се намира. Знаем и колко борбен характер притежава Нино, заяви Иван Чолаков, като допълни, че идеята за завръщането на 205 сантиметровия сърбин е до голяма степен на самия баскетболист, който има чудесни спомени за сезоните, в които игра с "жълто - синия" екип. В момента действаме за издаването на работна виза на Тмушич , а това ще отнеме време, каза още наставникът на "Ямбол".
На въпрос как вървя нещата около кандидатурата на града за домакин на финалния турнир за Купата на България, Чолаков отговори, че въпросът ще се реши от федерацията на 18 февруари, а той лично е убеден в предимствата на Ямбол като домаки на това състезание и очаква турнирът да бъде даден на наши я клуб.
Предстои раздяла след завършването на полусезона в Лигата с американеца Майкъл Ърл, обяви на брифинга старши треньорът, като за пореден път изрази недоволството си от представянето на тъмнокожия баскетболист.

yambolbasketball.com