yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ДЖИМИ ХЪНТ ЗАГЪРБИ ЯМБОЛ
18 януари 2010

Джими Хънт напусна Ямбол и вече не е част от ямболския тим. От 6 февруари, той ще облече зеления екип на Балкан от Ботевград. Джими имаше клауза в договора, която му даваше възможност да приеме оферта от друг отбор, която повече го задоволява. След като нямаше никакви опции да играе в друг отбор, Ямбол го приюти и му даде възможност да възвърне игровият си облик, след като една година бе извън професионалния баскетбол. Трябва да се знае, че негово и на мениджърите му бе желанието той да остане край Тунджа и ако успее да впечатли с изявите си да си намери отбор. Така, че въпрос на време бе той да ни напусне. Изборът му е Балкан, след като имаше вариант да премине и в друг български отбор. В същото време в Ямбол нямаха моралното право да задържат атакуващият си гард. Искаме да отбележим, че Хънт напуска Ямбол използвайки да направи това по всяко време, а не е освобождаван. Истина е обаче, че той не можа да се пребори с конкуренцията на доказалите се гардове в българския баскетбол Ю.Радионов и С.Говедаров и само веднъж бе предпочетен за стартиращ играч в мача, срещу Левски в София на мястото на заболелия наш основен плеймейкър. За Ямбол Д.Хънт изигра 12 мача. В тях вкарваше средно по 8.3 точки, хващаше по 1.3 борби и даваше по 1.4 асистенции. Престояваше на игрището по 21.8 минути и за тях постигна индекс на ефективност от +6.3. На негово място Ямбол няма да взима играч за втория полусезон. Спортно-техническото ръководство на отбора реши да се запазят финансови средства за закупуването на атакуващ гард за следващия сезон. За сметка на това ще се дадат повече игрови минути на талантливият П.Маринов, който да сега бе използван само като леко крило. Все повече треньорите ни ще го пускат и на позиция „2”, където според мен той може да изпъкне повече в мъжкия баскетбол.
Дните и на другият американец в Ямбол са преброени. Той напълно разочарова хората, които разчитаха на него и напълно загуби доверието на И.Чолаков, който го пускаше в игра за 7-8 минути, твърде недостатъчни за ролята, което искахме да изпълнява и за парите, които се дават за него. Отборът ни има нужда от класически център, а за добавим такъв трябва да се освободят финансови средства. Ръководството на Ямбол работи по този въпрос и се надява в близките дни да обяви така желания трансфер, който да зарадва нашите фенове.
Важното за нас е, че най-ключовият ни играч Д.Ангелов е заявил пред ръководството, че въпреки добрите във финансово отношение оферти от чужди отбори оставя при нас до края на сезона. Митко ни показва, че понякога много по-важно от парите е лоялността и предаността към отбора и неговите поддръжници. Искаме да подчертаем, че неговото присъствие в тима ни този сезон се дължи най-вече на нашия президент В.Ревански и обичта на Ангелов към родния си град.
Между временно УС на БК”Тунджа” все решение да подаде оферта за домакинство на турнира за Купа „Леденика-България”. Вече се работи по нейното изготвяне, така че тя да бъде най-добрата и шефовете на родния баскетбол да ни предпочетат пред другите градове желаещи турнира. Кандидатите за неговото провеждане трябва да са ясни до 1 февруари. Домакина ще бъде обявен на 11 февруари, а жребия за него ще се тегли на 18 февруари. Самата надпревара е от 11 до 14 март.

yambolbasketball.com