yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

"ТИГРИТЕ", СЕДМИ. ХРИСТО ГОСПОДИНОВ-MVP
25 май 2009

Кадетите на БК”Тигър”-Ямбол заеха седмо място на завършилото в Ботевград Държавно първенство. Възпитаниците на Здравко Янчев спечелиха три и загубиха четири двубоя в първенството. Две от тези загуби бяха с много малка разлика, което не позволи на „тигрите” да заемат полагащото им се от прогнозите на специалистите пето място. При добро стечение на обстоятелствата те можеха да попаднат и в голямата четворка, но загубиха нещастно мача си срещу Лукойл Академик.
Класирането в тази възрастова група не е най-важното. По-радващото за нас, ямболските баскетболни привърженици е впечатляващото представяне на един от най-големите родни таланти. Христо Господинов изигра блестящо всичките седем мача. Той стана и MVP на турнира, след като постигна индекс на ефективност от +34.3. Тежкото ни крило остави далече зад себе си втория Алекс Симеонов от Левски (27.3). Младият ни талант бе награден лично от легендарния Георги Глушков, който също започна славния си баскетболен път от игрището на Диана Арена.
Христо оглави класацията за най-много овладени отскочили топки от ринга. Резултатът му от 19,9 борби средно на мач е направо феноменален. В мача на Тигър срещу Дунав 2007 ямболския талант хвана цели 31 борби, а срещу Сити унивърсити постигна и най-високият индекс на ефективност на първенството от +51!.Логично Христо е №1 и в спечелените борби под своя (14,9) и противниковия (5,0) кош. Той е и баскетболистът изпълнил най-много наказателни удара. От линията има 65 опита, като от тях е вкарал 43 или 66,2 %. Освен в борбата под кошовете баскетболистът на Тигър-Ямбол впечатли и с резултатността си. В седемте мача от първенството той е отбелязал средно по 24,7 точки, което го нарежда на трето място по този показател.

Надяваме се, че Христо ще развие своя голям потенциал и в професионалния ни отбор през следващия сезон.

yambolbasketball.com