yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ФЕНОВЕ, БЛАГОДАРИМ!
20 януари 2009
Борислав Ненов, в-к "Делник"

Ръководството на баскетболен клуб "Ямбол" изказва огромната си благодарност към привържениците на отбора за по­дкрепата, дадена на състезателите по време на мача от 13- ия кръг със състава на "Рилски спортист". Миналата събота в зала „Диана” действително нашия тим участва в истински спортен екшън и излезе от него с престижна победа, надигравайки с резултат 85:84 формацията на третия тогава във временното класиране отбор от Самоков. Двубоят обаче действително бе много труден, твърде рано капитанът на домакините Станислав Говедаров напусна терена за пет лични нарушения и публиката трябваше да стиска палци за влезлия на неговото място тийнейджър Димитър Василев, тъй като той е с много малък игрови стаж , а противникът от " Рилски спортист " наистина е опасен опонент.
Няколко легионери и то класни, плеймейкърът Бранко Миркович , крилото Драгослав Папич и центърът Травис Питърсън трябваше да бъдат неутрализирани от нашите, за да имат шансове за успех, а в редиците на "скиорите" са и баскетболисти като Левен Белберов, Александър Груев, Богдан Боев, Иван Николов, Асен Саралийски, минали по едно или друго време през националните ни формации. Последната четвърт направи мача непредсказуем и именно публиката в зала "Диана", наброяваща над 1500 души, даде толкова нужния допълнителен импулс, за да стигнат възпитаниците на старши треньора Иван Чолаков до победната след последна сирена. В продължение на цели два месеца баскетболният "Ямбол" бе в жестока негативна серия и понесе доста и то тежки поражения, въпреки това феновете не изоставиха отбора, давайки своеобразен кредит на доверие на момчетата. Корекцията в играта наистина дойде, бе преодолян игровият егоизъм, който странно се бе настанил в действията на нашите състезатели и почнахме да наваксваме, надигравайки убедително формациите на „Сливен” и на ЦСКА, за да дойде триумфът срещу третият в класирането.
„Всичко правим за ямболската публика, без нея ние просто сме загубени и благодарим от сърце за огромната подкрепа, оказана ни от феновете по време на срещата със Самоков", каза пред " Делник " старши треньорът Иван Чолаков. Именно привързаността на запалянковците буди респект у всички отбори, идващи в зала "Диана" и това е най-ценният капитал, който има баскетболният ни клуб. Състезателите си дават сметка за това и можем да очакваме и занапред да правят и невъзможното, за да има повод публиката за екзалтация.

yambolbasketball.com