yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛ В БИТКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ
22 април
2008

Баскетболистите на Ямбол и Алвина излизат в битка за оцеляване в трети мач от осминафиналната плейофна серия. Интригуващият сблъсък е на Диана Арена в сряда от 18.00 часа. За да няма повече заглавия като абсурдното „Шишо мачка Чолаков” играчите в жълто трябва да излязат на терена с ясното съзнание, че авторитет и име се градят трудно, но много лесно можеш да се запишеш в негативната листа на позора. За последните осем сезона само два пъти сме играли плейофни мачове на този осминафинален етап. И двата пъти срещу Славия (2004) и Берое (2005) сме излизали от серията сухи с 2-0 победи. Никога до сега не сме отпадали на толкова ранен етап. Не бяхме губили и мач в тях, но тази година и това ни се случи. Тази грешка все пак е поправима в третия мач от серията.
Съперникът ни Алвина е явление в българския баскетбол. В момента в него играят четирима играчи защитавали цветовете на Ямболгаз. Някои от тях ще играят с особено настроение и с голямо желание да се доказват, а това винаги означава пределна мобилизация и игра на върха на възможностите. К.Попов бе два сезона в Ямболгаз. Изигра 44 официални мача за него, включително и в един от финалите с Лукойл Академик през 2002. Чести контузии обаче не му дадоха пълна възможност за изява. Накрая се почувства недооценен и напусна в посока Варна. Н.Балев остави ярка диря след като два сезона бе MVP на Ямболгаз (2004,2005). Още държи рекорда за най-добре представилият се наш играч в плейофите (2004). Напусна отбора след оттеглянето на Овергаз с не добри чувства към Ямбол. П.Петров бе капитан на „сръбският” Ямболгаз през сезон 2002-03. От прекалената чужда инвазия в отбора бе използван много малко от З.Кречкович и не можа да разкрие потенциала си. Напусна след един сезон за нас, с игрово време неотговарящо на неговия статут. И.Друмев не можа да запише цял сезон за Ямболгаз. През зимата на 2003 година бе освободен. Той го възприе като унижение. Тези четиримата с най-голямо удоволствие биха се радвали на наш провал за да докажат, че незаслужено са били пренебрегнати.
В Ямбол обаче има момчета с голям потенциал и амбиции да играят голям баскетбол. Повечето от тях са много млади и жадни за успехи. Те желаят победи и реализация. За да започне кариерата им възходящо обаче те трябва да побеждават. Ще позволят ли младите ни таланти М.Хорозов, М.Дурчев, С.Чолаков и П.Маринов минали през юношеските и младежки национални гарнитури да бъдат унизени от макар и стойностни, но минали зенита на своята кариера състезатели. Ще позволят ли украинските богатири В.Река и К.Скуматов не искащия го в нито един елитен отбор Н.Балев да мине през тях без никаква съпротива както стана във Варна. Ще избухне ли най-накрая И.Марчев за да докаже, че след пет сезона има все още какво да даде на Ямбол. Призиви към капитанът ни С.Говедаров няма да отправям. Той винаги се раздава и играе със сърце, но и той трябва да е познатият ни от последните мачове боец. Станислав играе най-силният си сезон в професионалния баскетбол, но да остане запомнен не влиза отпадане от отбор като Алвина. Всички вие момчета трябва да сте единни като юмрук. Да ударите силно и респектиращо, да забравите проблемите и да покажете дали ви бива за нещо голямо и стойностно. Ако ли не ще си останете винаги в миманса и никога няма да защитите претенциите си. Не се съмнявайте, ще имате подкрепата на своите фенове. Те ще ви водят в битката. Ще ви изправят в трудните моменти. Ще ви вдъхновяват във вашия възход. Ще бъдат с вас до край както много пъти са го правили. Направете го и вие, заради вашия авторитет и за наше удоволствие.

 






yambolbasketball.com