yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
"ЯМБОЛ" Е НА КРАЧКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ
17 април 2007

„Ямбол” е на един мач разстояние от класирането си за плейофите в родното ни първенство. На баскетболистите на ямболският отбор им предстои да изиграят последният си двубой от редовния сезон. Те ще гостуват на „Р.спортист” в Самоков на 18 април.
Какви са вариантите пред нас. Ако победим в градът разположен в подножието на Рила планина, независимо от другите мачове във „втората шестица” оставаме на първото място в нея и ще играем в четвъртфинален плейоф с ЦСКА. Има няколко варианти ако загубим в Самоков. При наша загуба и ако „Дунав” загуби гостуването си на „Сливен” за да останем на първото място трябва да загубим с по-малко от двадесет и две точки. Ако самоковци ни победят с по-голяма разлика от тази те ще са първи, а ние втори. Много интересно ще се получи при наша загуба и при победа на „Дунав” в Сливен. Тогава тимовите от Ямбол, Самоков и Русе ще имат равен брой точки ( 7 победи, 3 загуби). Това е единственият вариант ние да „изхвърчим” от плейофите. Това обаче може да стане само ако загубим последния си мач с 38 и повече точки. При такъв развой ще продължат самоковци и русенци. При загуба от 1 до 19 точки включително за плейофите ще продължат „Ямбол” като първи отбор и „Р.спортист” като втори. Ако паднем с резултат между 20 и 37 точки нашите два отбора също ще продължат напред, но ще си разменят местата в класирането. Освен споменатите три отбора и четвърти, този от Сливен има шанс да продължи напред. Това може да стане само при тяхна победа над „Дунав” и ако „Ямбол” надиграе Самоков. Русенци също ще се надяват на наш успех, защото ако надиграят комшиите ни от „ветровития град” те ще са втори и ще влязат в плейофите.
Всички тези сметки ясно показват, че възможността ямболският отбор да не се класира за плейофите за първи път от както в България е въведена тази система е почти невъзможно. Все пак трябва да се борим за своя авторитет и да станем първи във втората А-1.






yambolbasketball.com