yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
"ЯМБОЛ" 101:74 НО 20
24 март 2007

Провеждащият тренировъчен лагер в нашия град национален отбор мъже до 20 години и отбора на домакините „Ямбол” изиграха контролен мач помежду си. Резултатът от него е 101-74 за ямболският отбор. Разбира се това беше последното, което интересуваше наставника и на двата отбора И.Чолаков. Първият лагер-сбор на националите бе с цел треньор No 1 на България за 2006 година и неговия помощник П.Делев да се запознаят с качествата и възможностите на избраниците им включени в него.

Споменатият мач започна с предимство за НО 20, който след първата част поведе с 18-10. В следващите десет минути ямболски баскетболисти се стегнаха и изравниха резултата до полувремето. Третата част бе изцяло за нас, за което повлияха и честите смени сред младежките национали. Остана впечатление, че някои от тях едва ли ще продължат с престоя си в него тъй като не показаха необходимите възможности. Четвъртата част и добавените към времетраенето на мача още пет минути напълно потвърдиха голямото превъзходство на играчите на „Ямбол”. Близо тридесет точковата разлика в резултата едва ли щеше да бъде такава, ако в НО 20 се бяха включели ангажираните със своите клубни отбори за Купата на България „Леденика” Ч.Костов (Лукойл), Б.Генков (Плевен), П.Иванов и М.Дурчев (Левски), както и не пристигналия на лагера Н.Костов (Варна). За „Ямбол” пък участие в мача не взе Н.Тмушич, който все ще се намира в Сърбия. В.Рижов се присъедини към отбора ни и взе участие в контролата само час след като се прибра от Украйна.

В националният отбор мъже до 20 години освен включеният в него и през миналата година С.Чолаков – участник на европейското първенство в Турция са селектирани и още двама ямболски баскетболисти. Това са Й.Димитров (Ямбол) и П.Маринов (Тигър). Те също играха на първенството на Европа, но в отбора от по-долната възрастова група юноши до 18 години.






yambolbasketball.com