yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
Н.ТМУШИЧ-ИГРАЧ НА "ЯМБОЛ" ЗА 2006 !
7 януари 2007

 

Баскетболните привърженици на „Ямбол” определиха Нинослав Тмушич за най-добър играч на отбора ни за 2006 година. Той събра 30 % от гласовете в анкетата организирана от нашия сайт. Непосредствено след него само с два гласа по-малко се нареди бившият капитан на „Ямболгаз” и „Ямбол” Д.Хорозов с 26 % от вашия вот. Трети остана М.Вукотич с 17 %. Други, които получиха доверието на феновете са С.Говедаров с 11 %, М.Хорозов-6 %, Д.Коешинов-4 % и А.Радев с 2 %.

Признанието за Н.Тмушич е напълно заслужено. Центърът ни завърши сезон 2005-06 с най-висок индекс на ефективност (20,45) в сравнение с всички свои съотборници. Това е четвърти резултат в цялата лига. Благодарение на него го включехме в „символичната петица” на първенството като най-добър „център”. Най-добър защитник по системата овладени борби, отнети топки и „чадъри”. No 1 в първенството по овладени топки средно на мач с по 13 борби. Въпреки, че журналистите определиха плеймейкърът на „Лукойл Академик” за най-добър чужденец играеш в България, фактите показват и друго. Нино има най-висока ефективност сред не българските играчи през сезон 2005-06. Друго постижение го нарежда в първата тройка - по най-много успешни опита за стрелба за две точки. Всичко изброено до тук наистина потвърждава, че за пореден път нашите фенове потвърждават своята компетентност и безпристрастност. Някои от тях сигурно са гласували за сръбският ни център и заради това, че въпреки финансово много по-изгодно предложение да играе в Иран, той отказа и облече отново жълтия екип на „Ямбол”.

Второто място в анкетата на Д.Хорозов също е логично и заслужено. За първи път в шестте си сезона с екипа на ямболския отбор Митко стана реализатор No 1. Той реализираше средно по 17,4 точки – шести резултат в лигата. Отбелязаните от него общо 452 точки през сезона му отреждат третото място.
Първите двама в анкетата по получени гласове участваха и в „мача на звездите” в българското първенство, като бяха включени в стартовите петици – едно безспорно признание не само за тях, но и за ямболския баскетбол.

Честито на победителят, който ще влезе в богатата на традиции история на баскетбола ни!






yambolbasketball.com