yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ В ПОДКРЕПА НА БАСКЕТБОЛНИЯТ СИ ОТБОР
21 февруари 2007


Mнение на ямболски фен в баскетболния форум на fenzona.com

Положението вместо да се влошава, става безнадеждно. Наистина вече нещата са много сериозно и ако спешно не се намери решение един баскетболет отбор, бил фактор в първенството дълги години, ще изчезне.
Това полуаматьорско съществуване не може да продължава. Безпаричието е стигнало до там, че отбора пътува с личните си коли, заредени с лични средства. Не стига, че заплати няма ами и те вадят пари от собствения си джоб. Пълен абсурд. Как може да играеш силно и да побеждаваш при условие, че не си ял, карал си кола, не си водил нормален тренировъчен процес. Чолаков от ходене като цветарка от врата на врата, за да търси пари, не може да тренира отбора си. Това ако е професионализъм, здраве му кажи.
Освен заплатите, клуба дължи и около 7 000 лв. за съдийски такси. Не се ли платят няма да има съдии да свирят мачовете ни, което на втората служебна загуба ще бъдем изхвърлени от елита и това ще е КРАЯ. Щеше да е смешно ако не беше трагично, че не можем и да си оправим таблата в залата. И за това няма пари.
Един по един състезателите започват да напускат. Заминалия си Вукотич по"семейни причини", сега Тмушич, който не се е прибрал до 20.02., както е била уговорката, кой ли ще е следващия?
За жалост хората, които могат да помогнат на тима, изобщо не им пука и проявяват престъпен нихилизъм към най-популярния и успешен спорт в града. Много е лесно, когато отбора върви и побеждава, да се наредиш в официалната ложа и да се правиш на "голяма работа", трупайки имидж на гърба на момчетата, които се раздават на терена. Нооооо съвсем друго е, да проявиш гражданска позиция и да подпомогнеш града да продължава да има силен баскетболен отбор, в този баскетболен център. Вярно си е, че парите са си техни и могат да правят каквото си искат с тях, но трябва да знаят, че това е единствения начин да натрупаш доверие и благодарност в хората обичащи баскетбола в Ямбол. Сигурен съм, че могат да живеят и без скъпата си кола струваща 100 000 лв., но пък задоволството да гледаш как пълна зала подкрепя неистово любимият си отбор, на който ти си помогнал, ей богу предполагам, че ще е огромно. Хубаво е да се събереш с приятели и да направиш сметка в заведението 2-3 000 лв., но дали няма да е по-хубаво да гледаш как детето ти се е захласнало по този красив и интелигентен спорт и ходи с желание в залата да гледа, а и да тренира.
Обръщам се и към Управителния съвет на баскетболния клуб. Моля Ви дами и господа, вземете присърце задължението си и направете всичко възможно, любимият ни отбор да не изчезне. Всички вие сте в този съвет да живеете с проблемите на тима ни, да ги решавате, да не докарвате до там, че вече втори път отбора да е изправен на кръстопът. Убеден съм, че всички вие стига да искате можете и сами да поемете издръжката на мъжкият баскетбол, но по-добре е да се направи така, че да се намери една или няколко фирми, които да поемат функциите на генерален спонсор. Това е верния път, както беше с подкрепата на Овъргаз.
Обръщам се и към община Ямбол. Това е отборът на ГРАДА ни. Той носи емблемата на ГРАДА ни върху екипите си. Той радва и изпълва с гордост хората на този ГРАД, който Ви е избрал да ръководите. Помислете върху това, нищо не е вечно.........
Нека всичките мои съграждани бъдат съпричастни към каузата за запазване на този славен отбор, донесъл ни толкова радости през годините. Нека си припомним радостта ни от спечелената шампионска титла. Нека си припомним изстрадания път до тази титла. Нека бъдем единни и всеки да даде своя глас в подкрепа на това, в Ямбол да има баскетбол. Нека не забравяме колко от нашите деца повлияни от красотата на този спорт, влязоха в митичната зала "Диана" с желание те също да тренират този спорт. Нека не забравяме пълните, макар и малко, спортни площадки с деца, които играят тази велика игра. Нека се замислим къде искаме да са децата си - пред компютърът, в задимено заведение или интернет зала, или с оранжевата топка в ръка да обстрелват коша. Изгуби ли се мъжкият ни тим ще изчезне и детско-юношеската школа, а това вече ще е КАТАСТРОФА.

И накрая искам да припомня на всички, които могат да помогнат на любимият ни отбор, че много лесно е да се съсипе отбор в колективен спорт, но е изключително трудно да се изгради наново.

Нека бъде!






yambolbasketball.com