yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
С.ГОВЕДАРОВ И Н.ТМУШИЧ СА ЯНУАРСКИ ЛИДЕРИ
1 февруари 2007

Въпреки, че баскетболистите на „Ямбол” загубиха и четирите си мача през месец Януари, а с това и шансовете си да играят в „първата шестица”, двама от тях бяха под пара и впечатлиха с изявите си. С.Говедаров и Н.Тмушич оглавиха ранглистата в двата най-важни статистически показатели. Плеймейкърът ни е най-добрият реализатор в лигата за първия месец на годината. Той има по 23,8 точки средно на мач след като отбеляза 20 т. на ЦСКА в София, 23 т. на „Черно море ИГ” във Варна, 31 т. на „Левски” и 21 т. на „Лукойл Академик” в Ямбол. Със сигурност това е най-силната поредица от мачове изиграни от Станислав от както той е играч на „Ямбол” и то само в рамките на един месец. Въпреки това пловдивчанина не успя да стане за първи път играч на отбора ни тъй като месечният му индекс на ефективност от +19,25 ( най-високия в неговата кариера) не му позволи това за сметка на Н.Тмушич (+19,75). За малко той не успя и да влезе в „символичната петица” на изминалия месец, след като само двама гардове в лигата (Т.Стойков и С.Славейков) имат по-добра ефективност от него.

Н.Тмушич води класацията за м.Януари при борците на отскочили от таблото топки. Той овладяваше по 11,8 борби средно на мач, след като взе 10 срещу ЦСКА, 9 в мача с „Левски”, и по 14 срещу „Черно море ИГ” и „Лукойл Академик”. За втори пореден път Нино влезе и в „символичната петица” за месеца като най-добър център в българското първенство.

За наше съжаление тези двама водещи играчи не само за „Ямбол” ще доиграят редовния сезон на шампионата във „втората шестица” заради калпавата система за неговото провеждане и не достатъчната подкрепа от своите съотборници.





yambolbasketball.com