yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ДОБРЕ ДОШЛИ В ЯМБОЛ
13 септември 2005

Три са за сега новите имена в ямболският отбор за новия сезон. Въпреки оттеглянето на дългогодишният основен спонсор - Овергаз, ямболския баскетбол ще ни радва и през настоящия шампионат.
Усилията на треньора Иван Чолаков за съставянето на боеспособен отбор се на път да се увенчаят с успех. Местни бизнесмени заедно с благоразположението на общинският съвет са осигурили финансова стабилност за тима ни. Това доведе още със започването на подготвителния период към отбора ни да се присъединят трима твърде популярни не само на нашите привърженици, но и на широката баскетболна общественост играчи. Това са бившият национал - Дечо Коешинов, настоящият младежки национал - Мартин Хорозов и бившият младежки национал - Атанас Радев.
През изминали сезон Коешинов изигра 21 мача за два отбора - Лукойл Академик и Спартак Евроинс. Отбелязал е 9,6 точки и 2,1 асист. Eff +7,05.
Радев също идва от отбора на Спартак Евроинс. За този отбор той е изиграл 26 мача, в които е отбелязал 10,2 т. и 5.8 б. Eff +11,85. Освен това той има и 8 мача в евро турнирите (9,2 т., 4,0 б.).
Третият баскетболист присъединил се към отбора ни е братът на Димитър Хорозов - Мартин. Той идва от ЦСКА, където е изиграл 3 мача, в които е отбелязал средно по 4,0 т. и 2,0 б. Хорозов - младши взе участие и във всичките 8 мача на младежкият национален отбор на Европейското първенство дивизия "Б" състояло се това лято във Варна.
Качествата и на трите ни нови попълнения са безспорни, което надяваме се ще доведе до повишаване класата на отбора ни.

 






yambolbasketball.com